Muzikale kennismaking met Pasen

Op zaterdagavond 24 maart is er een muzikale kennismaking met Pasen en de betekenis van het lijdensevangelie. Dit gebeurt met medewerking van het koor: Voice of Praise uit Pijnacker. Een ieder is van harte welkom ook als u minder bekend bent met Pasen.

  • Wanneer: zaterdag 24 maart
  • Aanvang: 20:00 uur
  • Waar: Grote kerk, kerkplein, Monster
  • Toegang: gratis

Na afloop rond 21.00 uur is er een ontmoetingsmoment in de kerk.

Over de Passie

De Passie begint met het bezingen van de mooie dromen, de dromen van vanouds: Geloof, hoop en liefde, met Abraham zijn ze al meegekomen. Maar, al die woorden, woorden, zoveel woorden wat doet het de mensen nog? Het deed Maria van Bethanië veel, toen Jezus ze opnieuw verwoordde. Zij zingt: ‘u maakte mij, u raakte mij, u sprak een nieuwe taal voor mij, ik stond in vuur en vlam’. Ook Jezus’ vrienden hadden hoge verwachtingen. Eindelijk iemand die voor gerechtigheid zal zorgen. Dat ze konden vertrouwen op de God van liefde in plaats van op stokken en op zwaarden, begrepen zij niet. Het leidde uiteindelijk tot het verraad van Judas, de verloochening door Petrus, en de kruisdood van Christus.

De ontreddering van de achterblijvers was groot. Is dit ’t einde van de mensen, zand erover, steen ervoor?

De twee Maria’s gaan naar het graf en zingen elkaar vragenderwijs moed in: Mensen gaan en mensen komen, opgeschreven in Gods hand. Leven door God ingenomen aan die verre overkant. Het koor bevestigt dit duet met de woorden: en ze slapen en ze dromen, totdat Hij hen wakker maakt… Zover is het nog niet, maar als het zover is kan het Passiekoor er wel al over zingen…

Ik heb alles nieuw geschapen, het is tijd om op te staan…