Symposium ‘Alles is kerk’ op 28 november

De werkgroep ‘Westland missionair’ zet zich in om christenen in het Westland te stimuleren tot het opzetten van missionaire initiatieven voor jongeren. We hebben een droom dat hierdoor jonge mensen de rijkdom van dat eeuwenoude geloof in hun eigen leven kunnen gaan ontdekken.

Deze nieuwe initiatieven staan ook in verhouding tot de ‘oudere’ vormen van kerk-zijn. En dat kan een spannende relatie zijn! Je kunt elkaar ondersteunen, opbouwen en van elkaar leren. Ook kan er frictie of teleurstelling ontstaan. Het is een uitdaging om op zoek te gaan naar een gunnende, vruchtbare relatie tussen verschillende vormen van kerk-zijn. Daar liggen vragen onder. Hoe waardeer je elkaar? Hoe ben je samen ‘kerk’ zonder elkaar te verstikken of links te laten liggen? Wat is theologisch de positie van nieuwe kerkvormen?

Op 28 november organiseert de werkgroep ‘Westland missionair’ een symposium om over deze vragen na te denken. Lees hier de uitnodiging (PDF). Praktijkverhalen, gesprek en theorie wisselen elkaar af in een (qua inhoud gelijk) middag en een avondprogramma.

Opgeven kan middels een e-mail naar joke@westlandsekerken.nl. De kosten van een dagdeel bedragen €5. De middag begint om 13:30 en de avond om 20:00. Het symposium vindt plaats in Bij5, Wilhelminaplein 8 te Naaldwijk.

Van harte welkom!